Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 26. helmikuuta 2015

Aurajuustoleipäset

Ystävänpäivää juhlittiin meillä tänä vuonna kahdestaan mieheni kanssa ja päivän osuessa lauantaille, suunnittelin meille perinteisesti lauantaimenun. Yleensä aloitan suunnittelutyön jo hyvissä ajoin heti maanantaina, mutta ystävänpäivän alusviikko oli kaikin puolin niin kiireinen ja täynnä ohjelmaa, että havahduin vasta torstaina tosiasiaan siitä, että menua ei ole suunniteltu alkuunkaan. Päätin päästää itseni hieman normaalia helpommalla ja pitää menun kaikin puolin yksinkertaisena. Kuten pääruuankin kohdalla, alkuruoka koostui aineksista, jotka ensimmäisenä tulivat mieleen ajatuksella "mitä tekisi mieli syödä". Erilaiset leipäset ovat aina toimivia alkuruokia ja sitä se oli tälläkin kertaa. Ja meidän makumaailmaan tämä yhdistelmä toimi niin erinomaisesti, että alkuruokalautasten tyhjettyä mietimme molemmat; aivan loistavaa, mutta keskenhän se loppui!



Ainekset: (2 hengelle)

4 viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl oliiviöljyä

Vinegrette:
0,5d extra virgin oliiviöljyä
3 rkl balsamicoa
2 tl tummaa sokeria (fariini, muscovado, tms.)
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

80g rucolaa
4 siivua ilmakuivattua kinkkua, puolitettuna
yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
120g Aurajuustoa, murennettuna
10 pähkinää, hienonnettuna

Voitele leipäviipaleiden pinnat kevyesti oliiviöljyllä. Sekoita vinegretten muut ainekset keskenään ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kuumenna sisägrilli keskilämmöllä ja grillaa leipäviipaleita molemmin puolin pari minuuttia, jotta ne saavat hieman väriä ja rapean pinnan. Laita jokaiselle leipäsiivulle hienonnettua valkosipulia, kahteen osaan leikattu pala ilmakuivattua kinkkua, rucolaa ja pähkinöitä. Ripottele päälle reilusti vinegretteä ja murenna viimeisenä Aurajuustoa jokaisen leivän päälle. Laseihin kuivaa kuohuviiniä ja ei kun nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti