Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kampasimpukoita ja katkaravun pyrstöjä mausteisella vodkakastikkeella

Jos on tätä blogia lukenut joskus aiemminkin, tietää varsin hyvin, miten paljon meillä tykätään kampasimpukoista. Tämän myötä usein etsiskelen uusia tapoja niiden toteuttamiseen. Satuinkin törmäämään varsin mielenkiintoiseen reseptiin täällä. Meistä ei kumpikaan juo väkeviä, mutta mieheni vaihdettua taannoin työpaikkaa, hän sai läksiäislahjan mukana myös pullon Finlandia vodkaa. Pullo oli seissyt meillä avaamattomana jo sen pari vuotta, joten nyt sille löytyi käyttötarkoitus. Suhtauduin varsin skeptisesti vodkaan kastikkeen joukossa, mutta keittämällä haihdutetaan alkoholi pois ja pakko sanoa, että tämä kastike on aivan omaa luokkaansa. Tästä annoksesta onkin muodostunut meidän uusi pasta-annossuosikki.



Ainekset: (2 hengelle)

6 kpl isoja kampasimpukoita
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuri

1rkl oliiviöljyä
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
1,5 dl Finlandia vodkaa
400g Mutti tomaattimurskaa
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl chilirouhetta
1 tl sokeria
puolikas ruukku tuoretta persiljaa, hienonnettuna
puolikas ruukku tuoretta basilikaa, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
8 kpl katkaravun pyrstöjä
parmesaanijuustoa, raastettuna

Hienonna valkosipuli ja kuumenna syvällä pannulla tilkka oliiviöljyä. Kuullota valkosipulia öljyssä pari minuuttia ja lisää sen jälkeen pannulle vodka. Kuumenna kiehuvaksi ja anna nesteen keittyä kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Lisää pannulle tomaattimurska, kerma, chilirouhe, sokeri, yrtit sekä ripaus suolaa ja pippuria. Pienennä levyn lämpötilaa ja anna kastikkeen kiehua maltillisesti viitisen minuuttia, välillä kastiketta sekoittaen. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta alkaa olla valmista, lisää katkaravun pyrstöt kastikkeen joukkoon ja pienennä lämpöä, jotta pyrstöt eivät kypsy liikaa. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja raasta ripaus suolaa ja pippuria kampasimpukoiden pinnoille. Paista niihin pannulla kaunis paistopinta molemmin puolin. Annostele lautasille pastaa ja kastiketta ja nostele kampasimpukat annoksiin. Raasta päälle parmesaanijuustoa ja koristele annokset halutessasi basilikasilpulla. Tarjoile heti.

Semperin gluteenitonta pastaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti