Ainekset: (2 hengelle)
6 kpl isoja kampasimpukoita
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuri
1rkl oliiviöljyä
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
1,5 dl Finlandia vodkaa
400g Mutti tomaattimurskaa
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl chilirouhetta
1 tl sokeria
puolikas ruukku tuoretta persiljaa, hienonnettuna
puolikas ruukku tuoretta basilikaa, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
8 kpl katkaravun pyrstöjä
parmesaanijuustoa, raastettuna
Hienonna valkosipuli ja kuumenna syvällä pannulla tilkka oliiviöljyä. Kuullota valkosipulia öljyssä pari minuuttia ja lisää sen jälkeen pannulle vodka. Kuumenna kiehuvaksi ja anna nesteen keittyä kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Lisää pannulle tomaattimurska, kerma, chilirouhe, sokeri, yrtit sekä ripaus suolaa ja pippuria. Pienennä levyn lämpötilaa ja anna kastikkeen kiehua maltillisesti viitisen minuuttia, välillä kastiketta sekoittaen. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta alkaa olla valmista, lisää katkaravun pyrstöt kastikkeen joukkoon ja pienennä lämpöä, jotta pyrstöt eivät kypsy liikaa. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja raasta ripaus suolaa ja pippuria kampasimpukoiden pinnoille. Paista niihin pannulla kaunis paistopinta molemmin puolin. Annostele lautasille pastaa ja kastiketta ja nostele kampasimpukat annoksiin. Raasta päälle parmesaanijuustoa ja koristele annokset halutessasi basilikasilpulla. Tarjoile heti.
Semperin gluteenitonta pastaa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti