Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 13. tammikuuta 2017

Marinoituja katkaravun pyrstöjä kurkku-avokadosalaatilla

Merenelävät ovat olleet meillä viime aikoina erityisen suuressa suosiossa ja niitä kun kaapista löytyi jo valmiiksi, päätin viime viikon perinteiseen lauantaimenuun tehdä alkuruuaksi katkaravun pyrstöjä. Marinadiin päätin heitellä aineksia, jotka meille maistuvat hyvin, eli valkosipulia, chiliä ja korianteria. Thai-vivahdetta antamaan lisäsin sitruunaruohoa ja limen mehua. Pyrstöjen kannattaa antaa marinoitua mahdollisimman kauan, jotta saavat kunnolla makua. Paistovaiheessa keksin pyrstöjen lisäksi laittaa pannulle myös itse marinadin ja lisätä myös sitä kuumentamisen jälkeen annoksiin. Siitä sai mukavaa lisämakua muuten varsin mietojen kurkun ja avokadon lisäksi.



Ainekset: (2 hengelle)

8 katkaravun pyrstöä

Marinadi:
4 rkl oliiviöljyä
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
sitruunaruoho, hienonnettuna
punainen chili, hienonnettuna
3 rkl limen mehua
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna

puolikas kurkku, siivutettuna
2 avokadoa, kuutioituna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita syvään kulhoon ravun pyrstöt ja kaada marinadi niiden päälle. Kääntele pyrstöjä, jotta ovat kauttaaltaan marinadissa. Laita ne maustumaan jääkaappiin, puolesta tunnista kahteen tuntiin. Kun ravunpyrstöt ovat marinoituneet, valmista kurkku-avokadosalaatti. Siivuta juustohöylällä kurkusta ohuita suikeroita ja kääri ne rullalle. Kuutioi avokado ja annostele sitä kurkkurullien kera annoslautasille. Raasta myllyistä ripaus suolaa ja mustapippuria avokadon ja kurkun päälle. Halutessasi mausta annosta pienellä ripauksella limen mehua. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja kaada pyrstöt marinadin kera pannulle. Kypsennä pyrstöjä pari minuuttia per puoli ja nosta ne pannulta annoksiin. Annostele pannulta myös marinadia hieman annoksiin. Tarjoile heti kuivan samppanjan kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti