Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 26. lokakuuta 2019

Jättikatkaravun pyrstöt avokadomoussen ja mausteisten bataattisiivujen kera

Huono puoli siinä, kun kokkaa jatkuvasti uutta reseptiikkaa, on se, ettei reseptejä aina ehdi kirjoittaa ylös. Pahimmassa tapauksessa loistavat herkkureseptit pääsevät jopa unohtumaan. Siitä syystä pyrin aina ottamaan annoksista kuvan ennen tarjoilua ja jos vaan ehdin, kirjoittelemaan myös reseptin talteen. Tämän alkuruuan kohdalla kävi kuitenkin niin, että reseptin kirjoittelu oli jäänyt vaiheeseen ja löysin sen luonnosten joukosta niitä läpi käydessäni. Tätä kokattiin erään lauantaimenun alkuruuaksi ja bataatin ja avokadon yhdistelmä oli kerrassaan loistava. Molemmat ovat maultaan varsin mietoja, mutta bataattien pintaan laitetusta mausteseoksesta sai kivasti makua annokseen ja tämä alkuruoka olikin yksinkertaisuudessaan erittäin onnistunut.



Ainekset: (2 hengelle)

6 jättikatkaravun pyrstöä
6 siivua bataattia
1 tl savustettua paprikamaustetta
1 tl juustokuminaa
tilkka oliiviöljyä
2 avokadoa
limen mehu
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
miniluumutomaatteja, siivutettuna
(versoja tai yrttejä koristeeksi)

Valmista ensin avokadomousse. Muussaa avokadot ja sekoita joukkoon limen mehua, ruususuolaa ja mustapippuria. Anna moussen tekeytyä hetki jääkaapissa. Sekoita kulhossa keskenään paprikamauste, juustokumina ja tilkka oliiviöljyä. Siivuta bataatti tasapaksuiksi siivuiksi ja levitä niiden pintaan mausteseosta. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä bataattisiivuja 10-15 minuuttia. Anna bataattisiivujen jäähtyä pieni hetki ja lisää sen jälkeen niiden päälle avokadomoussea ja 1-2 jättikatkaravun pyrstöä per siivu. Koristele vielä miniluumutomaatin siivuilla ja tuoreilla yrteillä tai versoilla ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen ohje! Olen yrittänyt haarukoida bataattireseptejä, koska se on mulle makeutensa vuoksi vähän haastava. Paprika varmasti taittaa hyvin sitä makeutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli loistava resepti senkin vuoksi, että tuo mausteseos tasoittaa bataatin makeutta kivasti.

      Poista