Ainekset: (2 hengelle)
400g ruodotonta lohifileetä, ilman nahkaa
Marinadi:
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
2-3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
1,5 rkl kalakastiketta
2 rkl seesamöljyä
2 rkl limen mehua
ripaus valkopippuria
Kastike:
0,5 dl limen mehua
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
2-3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
2 rkl kalakastiketta
1 punainen chili, hienonnettuna
1 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
4 rkl kookosmaitoa
ripaus valkopippuria
120g täysjyväriisiä tai 2 levyä vehnänuudeleita
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja paloittele lohi reiluiksi annospaloiksi. Mikäli haluat grillata lohipalat, jätä ne hieman isommiksi kuin jos paistat palat pannulla. Laita lohipalat pieneen, syvään kulhoon ja kaada marinadi päälle. Laita lohipalat jääkaappiin marinoitumaan vähintään 10 minuutiksi. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja makustele hieman ja lisäile aineksia tarvittaessa. Anna kastikkeen makustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ota lohipalat jääkaapista ja paista ne pannulla tai grillaa kypsiksi. Keitä riisi tai nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile lohipalat riisi/nuudelipedillä ja annostele päälle reilusti jääkaappikylmää kastiketta.
Kiitos hyvästä reseptistä! Koko perhe (3-40-vuotiaat) piti tästä kovasti.
VastaaPoista