Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 15. tammikuuta 2015

Lohta lime-korianterikastikkeella

Korianteri, chili ja lime, kolme minun ehdotonta suosikkiainesta. Niihin kun yhdistää valkosipulin ja lohen, ollaan mielestäni aikamoisen herkkuruuan äärellä. Tämän kastikkeen herkullisuuden salaisuus on maistelu. Kun kastikkeen ainekset on sekoitettu, maistele, onko siinä sinulle liikaa suolaisuutta, makeutta, kirpeyttä tai tulisuutta. Suolaisuutta ja makeutta saa pois lisäämällä limemehua ja kirpeyttä ja tulisuutta lisäämällä kookosmaitoa. Tälle kastikkeelle ei ole olemassa kiveenkirjoitettuja mittoja mausteille vaan kaikki riippuu käytetyn chilin tulisuudesta, limemehun kirpeydestä ja ilmeisesti hieman myös kuun asennosta, sen verran tätä saa joka kerta säätää makunystyröiden mukaisesti, vaikka kuinka kastikkeen tekisi aivan samalla tavalla kuin edellisellä kerralla.




Ainekset: (2 hengelle)

400g ruodotonta lohifileetä, ilman nahkaa

Marinadi:
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
2-3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
1,5 rkl kalakastiketta
2 rkl seesamöljyä
2 rkl limen mehua
ripaus valkopippuria

Kastike:
0,5 dl limen mehua
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
2-3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
2 rkl kalakastiketta
1 punainen chili, hienonnettuna
1 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
4 rkl kookosmaitoa
ripaus valkopippuria

120g täysjyväriisiä tai 2 levyä vehnänuudeleita

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja paloittele lohi reiluiksi annospaloiksi. Mikäli haluat grillata lohipalat, jätä ne hieman isommiksi kuin jos paistat palat pannulla. Laita lohipalat pieneen, syvään kulhoon ja kaada marinadi päälle. Laita lohipalat jääkaappiin marinoitumaan vähintään 10 minuutiksi. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja makustele hieman ja lisäile aineksia tarvittaessa. Anna kastikkeen makustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ota lohipalat jääkaapista ja paista ne pannulla tai grillaa kypsiksi. Keitä riisi tai nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile lohipalat riisi/nuudelipedillä ja annostele päälle reilusti jääkaappikylmää kastiketta.

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvästä reseptistä! Koko perhe (3-40-vuotiaat) piti tästä kovasti.

    VastaaPoista