Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Salsaskonssit

Aina välillä innostun etsimään uutta reseptiikkaa kokeiluun myös iltapalan muodossa. Jotain pientä suolaista ennen nukkumaanmenoa, takaamaan levolliset unet ilman vatsan kurnintaa. Meillä ollaan suuria voimakkaiden juustojen faneja ja kun törmäsin ajatukseen "suolaisista muffinseista" ja niihin mustaleimaisen emmentalin yhdistämisestä, olin aivan varma, ettei tämä voi pahaa olla. Ja kuinka ollakaan, hyviähän nämä olivat! Alkuperäinen resepti löytyy täältä, meillä nämä maistuivat sekä aikuisille, että lapsille.



Ainekset: (n. 22 kpl)

18 paperista muffinivuokaa

5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 rkl sokeria
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria
125g voita, kuutioituna
260g Valio mustaleima-emmental juustoraastetta
1,5 dl Arla AB-piimää
2 kananmunaa
1 dl Santa Maria Salsa dip -kastiketta (medium)

Sekoita isossa kulhossa venhäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, sokeri, suola ja pippuri keskenään. Nypi jauhoseoksen joukkoon kylmä, kuutioitu voi. Lisää juustoraaste. Sekoita toisessa kulhossa piimä, kananmunat ja salsakastike ja lisää seos jauhoseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, kuitenkaan sitkistämättä taikinaa. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja levitä uunipellin päälle tarvittava määrä muffinivuokia. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla saman kokoisia kekoja vuokiin. Jätä pieni kohoamisvara, eli älä täytä vuokia kokonaan. Paista skonsseja 15-20 minuuttia, kunnes skonssit saavat pintaansa hieman väriä. Anna niiden hetki jäähtyä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti