Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 22. tammikuuta 2015

Katkarapu-avokadokrustadit

Perinteinen lauantaimenu koostui viime viikolla muuten tutuista resepteistä, mutta alkuruuaksi halusin löytää jotain uutta kokeiltavaa. Katkarapuja ei ole meillä hetkeen syöty missään muodossa, joten alkuruuan pääraaka-aine oli nopeasti päätetty. Menin tällä kertaa siitä, mistä aita on matalin, eli käytin valmiita krustadikuppeja. Sen verran hyviä nämä olivat, että uudelleen kokkailtessa taidan yrittää nekin tehdä itse. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

6 isoa krustadikuppia
90g katkarapuja, sulatettuna

2 avokadoa
0,75dl creme fraichea
1 rkl sitruunan mehua
1,5 rkl piparjuurta, raastettuna
puolikas ruukku tuoretta tilliä, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Halkaise avokadot, poista siemenet ja kaiva lusikalla avokadon liha pois kuorestaan. Muussaa avokadot haarukan avulla ja sekoita joukkoon creme fraiche ja sitruunan mehu. Sekoita joukkoon raastettu piparjuuri ja hienonnettu tilli. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita huolellisesti. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Jaa seos tasaisesti krustadikuppien kesken ja koristele muutamalla katkaravulla ja tillitupoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti