Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Crème Brûlée

Yksi suosikeistani, kun puhutaan jälkiruuasta. Pitkään meni, ennen kuin uskalsin kokeilla valmistusta itse. Jotenkin kun mieleen oli jäänyt sellainen käsitys, että crème brûléen valmistus olisi pienimuotoista ydinfysiikkaa ja todennäköisyys sille, että pilaa koko annoksen, on valtaisa. Reseptejä selatessa tuli kuitenkin vastaan Valion yksinkertainen resepti, joka antoi uskoa siihen, että lempi jälkiruokaani saattaisi sittenkin olla mahdollista valmistaa kotioloissa, onnistuneesti. Tätä samaista reseptiä on meillä toteutettu jo lukemattoman monia kertoja sekä minun että mieheni toimesta ja vieläpä onnistuneesti. Me tykätään tehdä tätä aina reilusti syöjämäärästä riippumatta, sen vuoksi ohjekin on alkuperäisen mukaan mitoitettu kuudelle hengelle.



Ainekset: (6 hengelle)

0,5-1 vaniljatanko
3,3dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
4 keltuaista
0,5dl sokeria

pinnalle ruokokidesokeria

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus pois. Laita tangon kuori ja sisus kattilaan yhdessä maidon ja kerman kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri ja vatkaa niitä muutama minuutti kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Älä kuitenkaan vatkaa seosta, jotta pinnalle ei muodostuisi vaahtoa. Kaada seos tiheän siivilän läpi annosvuokiin. Nosta annosvuuat syvälle uunipannulle ja laita se 190-asteisen uunin alaosaan. Kaada uunipellille kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoleen väliin asti. Kypsennä brûlèetä 20-25 minuuttia, se on valmista kun annokset alkavat hyytymään, mutta eivät ole täysin kiinteitä. Anna vuokien jäähtyä hieman ja siirrä ne sitten jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Ennen tarjoilua, ripottele brûléen pinnalla ruokokidesokeria ja paahda jälkiruokapolttimella rapea, karamellimainen pinta annoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti