Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 11. lokakuuta 2016

Chilikanaa avokado-paprikahöystöllä

Joskus sitä osaa yllättää itsensäkin. Kaikki lähti liikkeelle siitä, että mieli teki avokadoa ja ajatus perinteisen avokadopastan toteuttamisesta ei innostanut. Yksinkertaisia aineksia yhdistämällä onnistuinkin löytämään varsin herkullisen makuyhdistelmän. Eikä tämän ruuan valmistukseen kulu turhan paljoa aikaa, joten kehittelinkin sattumalta oikein mainion arkiruokareseptin.



Ainekset: (2 hengelle)

300g broilerin fileesuikaleita
yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 rkl (gluteenitonta) soijaa
ripaus mustapippuria
pieni nokare voita

punainen paprika, hienonnettuna
2 salottisipulia, hienonnettuna
pieni nokare voita
2 avokadoa, kuutioituna
3 rkl sitruunanmehua
2 tl raastettua sitruunan kuorta
1,5 rkl oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
(ripaus tuoretta persiljaa)

Schärin gluteenitonta Pipe-pastaa

Hienonna valkosipuli, paprika ja salottisipulit. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota paprikaa ja salottisipulia siinä hetki. Kun ne alkavat hieman pehmenemään, siirrä ne pois pannulta syvään kulhoon. Kuumenna pannulla uudelleen pieni nokare voita ja lisää broilerin fileesuikaleet ja valkosipuli pannulle. Anna suikaleiden kypsyä hetki ja lisää sambal oelek pannulle. Lisää joukkoon myös soija ja raasta ripaus mustapippuria myllystä. Sekoita huolellisesti. Sillä välin kun broileri kypsyy kunnolla, lisää paprikan ja salottisipulin joukkoon kuutioidut avokadot ja mausta seos oliiviöljyllä, sitruunan mehulla ja kuorella. Lisää myös ripaus mustapippuria ja ruususuolaa seokseen. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele lautasille pastaa, avokado-paprikahöystöä ja broilerin suikaleita. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti