Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 3. lokakuuta 2016

Graavilohi-avokadotartar

Alkuruokaideoita menneellä viikolla pyöritellessäni, muistelin, ettei meillä ole hetkeen laittettu mitään graavilohesta. Siihen kun yhdistetään vielä yksi lempiaineksistamme, eli avokado, olikin selvää, mitä meillä syötäisiin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Graavilohi tuli ostettua tällä kertaa Four Seasons Fish -nimisestä myymälästä, joka sijaitsee Rannikkotien (eli kantatie 51) varrella. Asioimme myymälässä ensimmäisen kerran viime kesänä, kun palasimme kesälomareissulta Hangosta ja innostuimme ostamaan kassillisen erilaisia kala- ja äyriäistuotteita. Valikoima on varsin laaja ja kalojen kuin merenelävienkin ystäville löytyy jos jonkinlaista herkkua. Tuotteiden tuoreus on ensiluokkaista, joten asioimme liikkeessä erittäin mielellämme jatkossakin ja suosittelemme sitä myös muille erittäin lämpimästi.



Ainekset: (4 hengelle)

120g graavilohta
2 salottisipulia, hienonnettuna
2 pientä tomaattia, kuutioituna
2 avokadoa, kuutioituna
limen mehu
puolikas ruukku tuoretta tilliä, hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
salaattimix

Hienonna sipulit ja kuutioi tomaatit ja avokadot. Sekoita ne keskenään kulhossa ja purista päälle limen mehu. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli ja raasta myllyistä ripaus ruususuolaa ja mustapippuria seoksen joukkoon. Hienonna graavilohi ja lisää seokseen. Asettele lautasille salaattisekoitusta ja annostele päälle reilu keko graavilohi-avokadoseosta. Koristele halutessasi tuoreella tillillä ja tarjoile heti kylmän, kuivan samppanjan kera.

G.H.Mumm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti