Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 21. lokakuuta 2016

Cobb-salaatti

Salaatit ovat mitä mainiointa arkiruokaa, täyttäviä ja pääasiassa varsin nopeita valmistaa. Näin syksyn kylmetessä ja pimetessä salaattikin kaipasi tuhtiutta. Vaihtoehtoja pohtiessani mieleeni palautui eräs salaatti, jota aikoinaan tuli syötyä varsin usein lounaaksi; Cobb-salaatti. Siinä on ihanaa avokadoa, mausteista kanaa ja kermaisen pehmeää Aurajuustoa. Rapean pekonin suolaisuutta unohtamatta. Vielä kun mieheni totesi, ettei moista salaattia ole koskaan syönyt, oli selvää, että sitähän meillä laitetaan. Tässä oma versioni kyseisestä salaatista ja mikä parasta, tämä keräsi mieheltäni niin paljon kehuja, että pääsee meillä uudestaankin tarjoiluun.



Ainekset: (2 hengelle)

250g broilerin fileitä
2 rkl Meiran cajunmaustetta
tilkka oliiviöljyä

puolikas kerä jäävuorisalaattia
2 tomaattia, siivutettuna
2 avokadoa, kuutioituna
(tilkka limen mehu estämään avokadoa tummumasta)
100g Aura-juustoa, murusteltuna
85g Amerikan pekonia, paahdettuna

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
reilu ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa

Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Siirrä kastike jääkaappiin makustumaan hetkeksi. Sillä välin kuumenna kuiva pannu keskilämpöä kuumemmaksi ja paahda pekonisiivuihin rapsakka paistopinta. Varo polttamasta pekonia. Siirrä siivut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy niistä pois. Taputtele cajunmaustetta broilerin fileiden pinnoille. Kuumenna toisella pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista fileet siinä kypsäksi. Annostele lautasille jäävuorisalaattia, siivutettua tomaattia, avokadokuutioita, paloiksi leikattua broilerinfileetä, paloiteltua pekonia ja murustele päälle reilusti Aura-juustoa. Lisää kastiketta annoksiin ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti