Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Gluteeniton pizzapohja

Onni on mies, joka osaa kokata. Allekirjoitan tämän täysin. Meillä minä olen se hifistelijä, mutta etenkin luovuudessa aviomieheni on aivan omaa luokkaansa. Hauskinta tässä on se, että ennen kuin tapasimme toisemme, ruuanlaitto ei ollut meistä kummallekaan muuta kuin keino saada vatsa täyteen. Oikeat ihmiset vaan tuovat toisistaan parhaat puolet esiin ja ennen kaikkea, auttavat löytämään niitä ihan uusiakin puolia! Mieheni on ollut meillä jo monta vuotta perheemme pizzamestari, eikä suotta. Nytkin kun minun vuokseni on vehnätuotteet jätetty pois ruokavaliosta, kotona tehdyn pizzan ilosta ei ole tarvinnut luopua. Tässä meidän hyväksi toteama gluteenittoman pizzapohjan versio. Täytteeksi käykin sitten mikä tahansa, tällä kertaa söimme Kotipizzan idealla tehtyä Burgerpizzaa; pizzamestarin maustamaa naudan jauhelihaa, juustoraastetta, chilimajoneesia, tuoretta vihersalaattia ja cheddarkastiketta.



Ainekset: (pellillinen)

2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä (+ jonkin verran taikinan levitykseen)
1 rkl ruususuolaa
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)

Sekoita jauhot ja kuivahiiva. Lisää jauho-hiivaseos, suola ja oliiviöljyä hieman kädenlämpöä kuumempaan veteen ja sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla varsin löysää, joten tätä ei kannata pelästyä. Kaada syvään lautaseen hieman oliiviöljyä ja kasta toinen kämmen siihen. Levitä öljyisen käden avulla taikina uunipellille ja kostuta kättä tarvittaessa uudelleen öljyssä, jotta taikina ei tartu käteen. Gluteenittoman taikinan kanssa kannattaa taikina laittaa suoraan puhtaalle pellille, ilman leivinpaperia. Täytä pizza haluamallasi täytteillä ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes täytteet saavat väriä ja jos pizzan päällä on juustoa, se sulaa kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti