Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 17. lokakuuta 2016

Tuplamousse

Siinä missä viikonloput ovat meillä muutenkin ruokajuhlaa, ne ovat sitä aivan erityisesti silloin, kun saamme vieraita. Viikonlopun valmistelut jäivät minulta hieman viime tinkaan ruuan suhteen ja päätinkin tempaista jälkiruuan osalta mahdollisimman helpon ratkaisun. Nutellamoussea tuli kokeiltua jo aiemmin ja mietin, voisiko sitä vielä jotenkin jalostaa. Kukapa ei valkosuklaasta tykkäisi ja sen vuoksi päätinkin tempaista tuplamoussen, helpoimmalla mahdollisella tavalla! Nämä jälkkärit voi hyvin tehdä jo heti aamusta jääkaappiin odottamaan, joten aika ei mene vieraiden kanssa olemisen sijaan jälkiruuan väsäilyyn. Vähän jännitin, mahtaako makumaailma olla tylsä kun aineksia on tosiaan vain tuo neljä, mutta oikein hyväähän tästä tuli. Makeaa, ihan oikein mahan täydeltä, tästä kyllä sai. Ja taas kerran totesin, ettei hyvän jälkiruuankaan tarvitse olla monimutkaista.



Ainekset: (4 hengelle)

Valkosuklaamousse:
2 dl kuohukermaa
130g valkosuklaata, sulatettuna

Nutellamousse:
2 dl kuohukermaa
4 rkl Nutellaa

Aloita valmistamalla valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää valkosuklaa kerman joukkoon ja vatkaa huolellisesti sekaisin. Annostele valkosuklaamoussea cocktaillaseihin ja siirrä ne jääkaappiin hetkeksi. Vatkaa toinen kuohukerma hieman jämäkämmäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon Nutella. Vatkaa huolellisesti sekaisin. Lisää nutellamoussea jokaiseen annokseen ja laita mousset jääkaappiin asettumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Annokset voi koristella halutessaan tarjoiluhetkellä esimerkiksi tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti