Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Chimichurrimarinoitua naudan sisäfileetä ja maustettuja bataattilohkoja

Mielitekoja toteutettiin meillä taas tänäkin viikonloppuna ja sen myötä ruokakaupan lihatiskiltä tarttuikin mukaan naudan sisäfileepihvit. Tykkään pyhittää viikonloput uusien reseptien kokeilulle, mutta nyt lauantaille osui tuttavapariskunnan pyhäinpäiväkekkerit, jonne meidän kovasti toivottiin osallistuvan. Näin ollen piti aikaa säästääkseni uusien reseptien testailu siirtää tuonnemmaksi, mutta kehittelin uuden version chimichurrikastikkeen hyödyntämisestä. Tein kastikkeesta tuplasatsin, jotta sitä riitti reilusti myös annosten tarjoiluun. Santa Marialta löytyy useita erinomaisia mausteseoksia myllyssä ja meillä on jo tovin ollut käytössä Pasta rosso -versio. Se sopii erinomaisesti melkein mihin tahansa maustamiseen. Tässä käytin sitä bataattisiivujen maustamiseen ja yhdistelmä oli varsin toimiva.



Ainekset: (2 hengelle)

2 kpl naudan sisäfileepihvejä (n. 150g kpl)
4 rkl chimichurrikastiketta (kts.resepti)
1 tl oliiviöljyä

500g bataattia, siivutettuna
ripaus oliiviöljyä
Santa Marian Pasta rosso -mausteseosta

Valmista chimichurrikastike ohjeen mukaan ja laita sisäfileepihvit muovipussiin. Annostele chimichurrikastiketta pussiin ja sulje se huolellisesti. Kääntele pussia niin, että kastiketta on joka puolella pihvejä. Laita pihvit pussissa jääkaappiin ja anna marinoitua mieluiten neljä tuntia. Jos mahdollista, kääntele pussia muutaman kerran marinoitumisen aikana. Kun liha on marinoitunut, nosta pihvit huoneenlämpöön n. tunti ennen kypsennystä. Leikkaa bataatista n. puolen sentin paksuisia siivuja ja asettele ne leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Ripottele siivujen päälle kevyesti oliiviöljyä ja raasta myllystä niiden päälle reilusti Santa Marian Pesto rosso -mausteseosta. Kypsennä bataattisiivuja 175-asteisessa kiertoilmauunissa 20-25 minuuttia, kunnes bataatit alkavat olla pehmeitä. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista pihveistä pinnat kiinni, eli ruskista pihvejä nopeasti joka puolelta. Siirrä pihvit uunivuokaan ja anna kypsyä 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. seitsemän minuuttia. Nosta pihvit uunista ja anna vetäytyä folion alla viitisen minuuttia. Siivuta pihvit ja asettele lautasille bataattilohkojen kera. Tarjoile tuhdin punaviinin ja chimichurrikastikkeen lopun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti