Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 28. marraskuuta 2016

Vuohenjuustobroileria, vihreää parsaa ja kermaista pestokastiketta

Minulla on tapana toteuttaa mielitekojani keittiössä. Monesti ne liittyvät tiettyihin raaka-aineisiin; kampasimpukat, avokado, juustot. Näin kävi tälläkin kertaa, kun havahduin siihen, että mieli teki vuohenjuustoa. Meillä syödään niin monenlaisia ruokia, että ei ehditä koskaan kyllästyä tiettyihin ruoka-aineisiin, vaikka tuntuisi, että niitä syödään meillä "vähän väliä". Se myös johtaa monesti siihen, että monia erittäin hyväksi todettuja reseptejä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Haluan kuitenkin ajatella, ettei se haittaa, syödäänhän meillä kuitenkin pääasiassa todella hyvää ruokaa, joka päivä.



Ainekset: (2 hengelle)

2 broilerin fileepihviä
ripaus mustapippuria
100g pehmeää vuohenjuusto, kuutioituna
4-6 siivua ilmakuivattua kinkkua
(cocktail-tikkuja)
oliiviöljyä
1 rkl voita

nippu vihreää parsaa

Kermainen pestokastike:
2 dl ruokakermaa
2 rkl punaista pestoa (aurinkokuivatuista tomaateista)
2 rkl mietoa chilirouhetta
reilusti mustapippuria myllystä
ripaus ruususuolaa

Nuiji broilerin fileet lihanuijalla ohuemmiksi. Raasta pinnalla mustapippuria myllystä ja asettele vuohenjuusto fileen päälle. Rullaa filee ja kiedo ympärille 2-3 siivua ilmakuivattua kinkkua. Tarvittaessa käytä cocktail-tikkuja pitämään rullat kiinni paiston ajan. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja voita ja paista kauniit pinnat broilerin fileille (2 minuuttia per puoli riittää). Siirrä broilerit uunivuokaan ja kypsennä loppuun 175-asteisessa kiertoilmauunissa (n. 10-15 minuuttia). Tällä välin lisää pieneen kattilaan kerma, pesto ja chilirouhe. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Mausta vielä mustapippurilla ja ripauksella ruususuolaa. Leikkaa parsoista n. 1 cm pois tyviosasta ja laita ne kiuhuvaan veteen. Ohuet parsat kypsyy parissa minuutissa, paksummat vaatii n. 5 minuuttia. Asettele lautasille parsaa ja vuohenjuustobroilerit ja annostele reilusti kastiketta molempien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti