Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 21. marraskuuta 2016

Mozzarella-uunitomaattisalaatti

Tässä on taas hyvä esimerkki "yksinkertaista, mutta hyvää" -resepteistä. Ajatus syntyi minulle puhtaasti siitä, että mietin, mitkä ainekset sopisivat alkuruokalautasella yhteen toistensa kanssa. Mozzarella, basilika ja tomaatti ovat lyömätön yhdistelmä ja siihen kun vielä lisää ilmakuivatun kinkun suolaisuuden, ei voi mennä kovin pahasti pieleen. Olen mieltynyt kovasti uunitomaatteihin, nimenomaan miniluumutomaateista tehtyihin. Uunissa tomaattien maku pehmenee mukavasti ja uunitomaatit ovat monikäyttöisiä salaatteihin ja erilaisiin lisukkeisiin.



Ainekset: (3 hengelle)

200g miniluumutomaatteja, puolitettuna
reilu ripaus oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
reilu ripaus mustapippuria

250g minimozzarellapalloja, puolitettuna
6 siivua ilmakuivattua kinkkua, pahoiteltuna
kourallinen tuoretta basilikaa, silputtuna
balsamicoa
oliiviöljyä
ripaus mustapippuria

Kuumenna kiertoilmauuni 175-asteiseksi. Puolita tomaatit ja asettele ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä ja raasta myllystä ripaus mustapippuria ja ruususuolaa. Kypsennä tomaatteja 20-25 minuuttia, kunnes alkavat hieman rypistyä. Nosta tomaatit uunista. Puolita minimozzarellat, paloittele ilmakuivatun kinkun siivut ja silppua basilika. Nostele mozzarellat ja kinkun palat annoslautasille ja lisää miniluumutomaatit niiden joukkoon. Ripottele päälle reilusti basilikasilppua ja pieni loraus tummaa balsamicoa ja oliiviöljyä ja pieni ripaus mustapippuria myllystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti