Vanha jälkiruokaklassikko lapsuudestani. Vähän modernimmalla twistillä kuitenkin. Ei nimittäin ainakaan meillä äiti salaattiin mangoa tai persimonia laittanut ja tästä jätin banaani kokonaan pois ja kaikki hedelmät olivat tuoreita, eikä säilykeversioita. Persimon oli meillekin uusi tuttavuus, mutta se sopi tähän annokkseen erinomaisesti. Annos oli kaikkineen oikein raikas ja makoisa, miellyttävää vaihtelua erilaisten suklaisten ja erityisen makeiden jälkiruokien rinnalle.
Ainekset: (2 hengelle)
2 klementiiniä
puolikas rasia tummia viinirypäleitä
2 kiwiä
puolikas mango
persimoni
(koristeeksi karambola)
Kuori ja kuutioi kaikki ainekset. Klementiinin siivut voi jättää kokonaisiksi. Kokoa annokset cocktail-laseihin. Hedelmiä kannattaa maistaa annoksia tehdessä, jos hedelmät ovat kovin kirpeitä, niiden päälle voi laittaa annoksiin pienen tilkan vaaleaa siirappia, näin myös jos ruokailijat ovat kovin persoja makealle (kuten rakas aviomieheni!).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti