Kaipailin taannoin vaihtelua viikonlopun aamupalaan, meillä kun monesti syödään joko leipää tai jonkinlaista munakasta. Ennen siirtymistä gluteenittomaan elämään, meillä toisinaan tehtiin aamupalaksi lettuja. Ajattelin rohkeasti heittäytyä kokeilevaksi keittiöksi ja peruslettutaikinan muuttaa gluteenittomaksi vaihtamalla jauhoja. Pakko sanoa, että törkeän hyviä lettuja näistä tuli! Letut keräsivät kehuja myös muilta syöjiltä, kuulemma ovat jopa parempia kuin tavalliset! Valitettavasti näistä ei kuvamateriaalia ole saatu aikaiseksi, mutta siinä missä maistuvat, myös näyttävät ihan tavallisilta letuilta, kuinka ollakaan!
Ainekset: (4 hengelle)
6 dl kevytmaitoa
2 kananmuna
2 tl sokeria
0,5 tl ruususuolaa
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
Laita maito syvään kulhoon ja riko kananmuna maidon joukkoon. Vatkaa ne kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon sokeri ja suola ja sekoita huolellisesti. Lisää gluteeniton jauhoseos pienissä osissa ja sekoita edellinen osa aina nesteen joukkoon kunnolla ennen kuin lisäät jauhoja. Kun seon on täysin tasaista, laita se jääkaappiin 20 minuutiksi. Kuumenna lettupannu ja paista voin kera letut kypsiksi. Tarjoile letut esimerkiksi marjahillon ja Nutella-suklaalevitteen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti