Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 1. joulukuuta 2016

Helpot burgerit

Meillä on pyritty panostamaan siihen, että ruoka tehdään ns. alusta loppuun itse. Nyt tänä syksynä tuntuu kuitenkin siltä, että olen pahemman kerran jäänyt työkiireiden jalkoihin ja siihen kun lisäksi iskettiin vielä todella pitkän tauon jälkeen kunnon flunssa päälle, päätettiin meillä ottaa käyttöön aidosti nopeat ja helpot ruuat. Tuoreus on valttia, mutta aina ei vaan aika ja energia riitä. Niinpä majoneesit tehtiin valmiista kevytmajoneesista ja koska en ole vielä löytänyt gluteenittoman leivonnan äärelle, hampurilaisten sämpylät on poimittu pakastealtaasta. Joskin pakko kyllä kehua, Moilakselta löytyy useita oikein makoisia gluteenittomia vaihtoehtoja ja nämä aamiaissämpylät kuuluvat ihan kirkkaasti siihen joukkoon. Ja myönnetään, ruoka todellakin valmistui "kädenkäänteessä" ja vatsat saatiin täyteen. Ja vahvasti epäilen, että ei jää viimeiseen kertaan, kun meillä tehdään hamppareita tällä toteutuksella. Helppoa ja vaivatonta!



Ainekset: (2 hengelle)

n. 400g naudan jauhelihaa
100g yrttituorejuustoa
Santa Marian pippurisekoitusta
tilkka oliiviöljyä

Moilas gluteenittomia aamiassämpylöitä

Chilimajoneesi:
4 rkl kevytmajoneesia
2 rkl Meiran cajun-maustetta

Kurkkumajoneesi:
4 rkl kevytmajoneesia
2 rkl Felixin sinappikurkkusalaattia

cheddaria
suolakurkkuja, siivuina
salaattia

Sekoita jauheliha, yrttituorejuusto ja pippurisekoitus keskenään. Muotoile taikinasta 4-5 jauhelihapihviä. Valmista majoneesit sekoittamalla ainekset keskenään. Maistele majoneeseja tekovaiheessa ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos maku on liian vahva, lisää majoneesia. Sulata sämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kypsennä jauhelihapihvit. Kun pihvit alkavat olla kypsiä, lisää pihvin päälle cheddar-siivu, jotta se ehtii hieman sulaa ennen hampurilaisen väliin laittamista. Puolita sämpylät ja voitele kansiosien leikkuupinnat majoneesilla. Nosta alakannen päälle salaattia, cheddarjuustolla höystetty pihvi, suolakurkkuja ja laita sämpylän yläkansi päälle. Ei muuta kuin nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti