Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 10. joulukuuta 2016

Naudanliha-fetasalaatti

Arjen kiireet, mikä ihana tekosyy syödä helppoa ja nopeaa ruokaa. Ja onko siihen parempaa, kuin salaatit. Onni on mies, joka säännöllisten työaikojen vuoksi hoitaa meillä yleensä arjen kauppareissut, toki minun suunnitteleman kauppalistan mukaan. Joskus kuitenkin tulee eteen niitä suunnittelemattomia tilanteita ja niiden myötä päädyinkin itse ruokakauppaan ja vieläpä täysin vailla suunnitelmaa päivän ruuasta. Avokado on jotain sellaista, mitä voisin syödä vaikka joka päivä. Ja sen myötä lähdinkin miettimään vaihtoehtoja päivän ruualle, siis ihan siellä kaupassa. Salaatit ovat helppoja ja ruokaisia vaihtoehtoja ja koska kanaa meillä on syöty viime aikoina moneen otteeseen, päätin, ettei ainakaan sitä tällä kertaa lautasille laiteta. Olin jo taipumassa perinteiseen ilmakuivatulla kinkullä höystettyyn salaattiin, kun törmäsin samalla hyllyllä Furlotin New York Pastramiin, maustettuun naudanlihaan. Siitä kehkeytyikin varsin maittava salaattikokonaisuus. Sen kylkeen muutama perinteinen salaattiaines ja herkullinen, uusi salaattikokemus oli valmis!



Ainekset: (2 hengelle)

100g Furlotti New York Pastrami, siivutettuna
275g Apetina salaattijuustokuutioita (paahdettu chili öljymarinadissa)
2 avokadoa, kuutioituna
100g miniluumutomaatteja, puolitettuna
Napolitana mix -salaattisekoitus
ripaus mustapippuria
(tummaa balsamicoa)

Siivuta pastrami, kuutioi avokado ja puolita miniluumutomaatit. Asettele annoksiin salaattisekoitusta ja lisää liha, avokado, miniluumutomaatit ja salaattijuustokuutiot annokseen. Raasta päälle myllystä reilu ripaus mustapippuria ja halutessasi ripottele tummaa balsamicoa makua antamaan. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti