Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 13. joulukuuta 2016

Marjaisa kerrosjälkiruoka

Viime aikoina meillä on miellytty kevyisiin ja raikkaisiin jälkiruokiin. Lieneekö talven pimeydellä tekemistä asian kanssa, meillä on nimittäin syöty varsin runsaasti marjoja ja hedelmiä viime aikoina. Siitä sainkin viikonloppuna idean kehitellä gluteenittoman version tästä reseptistä. Marja-trifle on varsin herkullinen tuolla toteutuksella ja piti löytää sille sellainen kilpailija, jota minäkin voisin syödä. Pakastealtaasta löysin Frian gluteenittomia sitruunamuffineja ja ajatus rakentui niiden ympärille. Annoksista rakentuikin varsin kauniit ja herkulliset, tätä täytyy tarjoilla seuraavan kerran kun saamme illallisvieraita iloksemme.



Ainekset: (2 hengelle)

100g mansikoita, siivutettuna
125g pensasmustikoita
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
6 rkl Ehrmann vaniljavanukasta
1 kpl Fria gluteeniton sitruunamuffini, siivutettuna

Siivuta tai kuutioi sitruunamuffini ja laita sen palat annosmaljojen pohjalle. Ripottele päälle pensasmustikoita ja nostele vaniljavanukas niiden päälle. Ripottele mustikoita myös vaniljavanukkaan päälle. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Nostele kermavaahto mustikoiden päälle ja koristele annos mansikan siivuilla ja mustikoilla. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti