Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 5. joulukuuta 2016

Vuohenjuustosalaatti

Taas kerran toteutettiin mielihaluja. Minun teki kovasti mieli vuohenjuustoa ja aloinkin pohtia mahdollisuuksia hyödyntää sitä perinteisessä kolmen ruokalajin lauantaimenussani. Vuohenjuustosalaattia tulee satunnaisesti syötyä lounaalla ja päädyinkin tekemään kevennetyn version siitä meille alkuruuaksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on aivan mahtavaa herkkua. Annoksia suurentamalla tämä menisi mainiosti myös pääruuasta.



Ainekset: (2 hengelle)

vuohenjuustoa
pinjansiemeniä
jäävuorisalaattia, silputtuna
150g miniluumutomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
(juoksevaa hunajaa)

Valmista ensin uunitomaatit. Puolita miniluumutomaatit ja asettele ne leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle ripaus oliiviöljyä, ruususuolaa ja mustapippuria. Kuumenna kiertoilmauuni 175-asteiseksi ja kypsennä tomaatteja uunissa n. 20 minuuttia, kunnes alkavat hieman rypistyä ja saavat maltillisesti väriä. Silppua pesty jäävuorisalaatti ja asetele sitä lautasille. Kuumenna paistipannu ilman rasvaa keskilämmölle ja paahda pinjansiemeniä hetki. Ole tarkkana niiden kanssa, sillä ne palavat helposti. Siivuta vuohenjuusto n. sentin paksuisiksi siivuiksi ja paahda siivuja kuumalla pannulla kunnes juusto alkaa hieman sulaa ja saa pintaan väriä. Asettele salaatin päälle vuohenjuustoa ja uunitomaatteja ja ripottele paahdettuja pinjansiemeniä niiden päälle. Lisää ripaus mustapippuria ja halutessasi hieman juoksevaa hunajaa. Tarjoile heti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti