Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 30. joulukuuta 2016

Club sandwich

Gluteenittomuus tuli taas eteeni taannoin, kun poikkesimme mieheni kanssa ravintolassa ajatuksella "syödään nopeasti jotain pahimpaan nälkään" ja mieheni tilasi perinteisen club sandwichin ja minun annos sisälsi lohta ja grillattuja kasviksia. Ei sillä, että omassa annoksessani olisi ollut mitään vikaa, päin vastoin, mutta yhä tulee niitä hetkiä jolloin mietin, että miksi minäkin en voinut ottaa tuota. Siitä innostuinkin ajatuksesta, että vaikka ravintolat eivät moista tarjoilekaan, toteutan kotikeittiössä oman versioni club sandwichistä, gluteenittomasti, kuinkas muutenkaan. Ja herkkuahan se taas oli! Tämän postauksen myötä me siirrymme nauttimaan vuoden viimeisistä hetkistä ja toivotamme kaikille oikein menestyksekästä Uutta Vuotta 2017! Huomenna meillä nautitaan perinteiseen tyyliin kolmen ruokalajin menu ja sen kylkeen arvoisensa viinit ja keskiyöllä viimeistään, myös samppanjaa.


Ainekset: (2 hengelle)

6 viipaletta (gluteenitonta) paahtoleipää

300g kanafileitä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

4 siivua pekonia, rapeaksi paistettuna
muutama siivu kinkkuleikkelettä
vihersalaattia
2 tomaattia, siivutettuna
2 paistettua kananmunaa

0,5 dl kevytmajoneesia
2 rkl Meiran grillausmaustetta

Raasta myllyistä kanafileiden pinnoille ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kypsennä kanafileet. Kuivaa pannu ja kuumenna se uudestaan ilman öljyä/rasvaa. Kun pannu on kuuma, lisää pannulle pekonisiivut ja paista ne rapeiksi. Nosta siivut talouspaperilla peitetyn lautasen päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy niistä pois. Sekoita kevytmajoneesi ja grillausmauste. Paahda kaksi siivua leipää paahtimessa. Voitele yksi paahdettu leipä majoneesilla molemmin puolin ja sen lisäksi kaksi muuta siivua vain toiselta puolen. Kasaa alimmaiseksi paahtamaton leipä, sen majoneesipuolelle kanaa, tomaattia, vihersalaattia ja pekonia ja laita niiden päälle molemmilta puolin voideltu leipä. Kasaa sen päälle lisää kanaa, kinkkuleikkelesiivuja sekä kananmuna. Laita viimeinen siivu leipää majoneesipuoli alaspäin näiden päälle. Kokoa toinen leipä vastaavasti. Kuumenna sandwich press -ominaisuudella varustettu sisägrilli miedolla lämmöllä ja grillaa leipää n. 5 minuuttia. Tarjoile heti.

Malja menneelle ja tulevalle vuodelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti