Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Bruschettaa kolmella eri täytteellä

Vietimme tänä vuonna juhannusta kotona, uuden kotimme puitteet kun tarjoavat kaiken olennaisen, mitä tämä keskikesän juhla vaatii. Iloksemme saimme myös yhden vieraan, joten halusin panostaa tarjoiluihin erityisesti eikä tarjolla näin ollen ollut grillimakkaraa vaan kolmen ruokalajin menu arvoisillaan juomilla. Alkuruuaksi tein meille yksinkertaisia, mutta maukkaita leipäsiä, joihin eloa hain kolmesta erilaisesta täytteestä. Omat leipäni tein gluteenittomasta leivästä, miehelle ja vieraalle tarjolla oli tuoretta vehnäpatonkia.



Ainekset: (3 hengelle)

3 siivua leipää / henkilö

graavilohi-vuohenjuustotäyte:
150g graavilohta, hienonnettuna
100g pehmeää vuohenjuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
ruukku tuoretta tilliä, hienonnettuna

oliivi-artisokansydäntäyte:
2 tomaattia, kuutioituna
kourallinen kivettömiä oliiveja, hienonnettuna
3 artisokan sydäntä, hienonnettuna
kourallinen tuoretta rosmariinia, hienonnettuna

tomaatti-mozzarellatäyte:
2 tomaattia, kuutioituna
125g mozzarellaa, kuutioituna
kourallinen tuoretta basilikaa, hienonnettuna
tilkka oliiviöljyä
reilu ripaus mustapippuria

(koristeeksi tuoretta timjamia)

Sekoita jokaisen täytteen ainekset keskenään. Täytteitä on tärkeää maistaa tekovaiheessa, jotta ainekset ovat varmasti tasapainossa ja omaan makuun sopivia. Anna täytteiden makustua jääkaapissa n. puoli tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa leivistä pieniä siivuja ja laita jokaista täytettä yhdelle leivälle per annos. Koristele annokset halutessasi tuoreen timjamin oksilla. Tarjoile kylmän samppanjan kera.

Gluteeniton versio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti