Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 16. joulukuuta 2014

Chilimaustettuja kampasimpukoita avokadosalaatin ja maissinachojen kera.

Ajatusta lauantain ruokailottelumenusta rakennellessani, päädyin jälleen kerran etsimään jotain uutta toteutusta kampasimpukoille. Lukemattoman monet kerrat tähän mennessä ja tämän jälkeenkin hehkuttelen sitä, kuinka mahtavia alkuruokia kampasimpukoista voikaan saada. Eikä tämäkään resepti ole poikkeus joukossa. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, itse lisäsin tähän valkosipulia, sitä ei meillä kummankaan mielestä voi koskaan olla liikaa missään.


Ainekset: (2 hengelle)

Avokadosalaatti:
0,5 dl kreikkalaista jogurttia
1 lime, mehu ja kuoriraaste
puolikas punasipuli, hienonnettuna
1 jalapeno, hienonnettuna (ilman siemeniä)
3 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
1 avokado, kuutioituna
3 rkl maissia, pannulla paahdettuna
1 yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

4 kampasimpukkaa, sulatettuna
0,15 dl kreikkalaista jogurttia
3 tl chilimausteseosta
1 rkl seesamöljyä

Santa Maria Nacho Chipsejä
korianterin lehtiä, koristeluun

Sulata kampasimpukat ja kuivaa ne huolellisesti. Sekoita keskenään avokadosalaatin aineksista jogurtti, limen kuoriraaste ja mehu, punasipuli, valkosipuli, jalapeno ja korianteri. Raasta myllyistä ripaus ruususuolaa ja mustapippuria seoksen joukkoon. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja paahda nopeasti maissia siinä muutaman minuutin ajan. Lisää maissi ja kuutioitu avokado jogurttiseokseen. Tarkista vielä maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Laita seos jääkaappiin hetkeksi makustumaan.

Kaada kampasimpukoita varten hieman kreikkalaista jogurttia tasaiselle lautaselle. Dippaa toinen puoli kampasimpukoista siihen ja sen jälkeen ripottele reilusti (tai oman maun mukaan) chilimausteseosta jogurttipinnan päälle. Kuumenna seesamöljy pannulla ja asettele kampasimpukat kuumalle pannulle maustepinta alaspäin. Paista 2-3 minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä toinen 2-3 minuuttia.

Kasaa lautaselle kahdeksi "kasaksi" kolme nacho chipsiä hieman limittäin ja asettele niiden päälle avokadosalaattia. Laita kampasimpukka avokadosalaatin päälle ja koristele annos korianterin lehdillä. Tarjoile heti, mieluiten kuivan kuohuviinin tai sampanjan kera.

2 kommenttia:

  1. Oih nam! Rakastan kampasimpukoita mutta en ole ikinä itse valmistanut niitä - nyt kyllä taas tekisi niin mieli kokeilla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi ja rohkeasti vaan kokeilemaan! Itse aloitin sellaisista pienen pienistä kampasimpukoista kotona kokkailun, kun pelkäsin, että saako niitä kypsäksi ja meneekö hetkessä ylikypsiksi ja pilalle, jne. Tuntui että netti oli pullollaan pelottelua juurikin tuosta kypsyysasteen löytämisen vaikeudesta. Vaan ei se vaikeaa ole ja taito karttuu kokeilemalla. :) Tsemppiä kampasimpukkakokeiluihin! Aika monta erilaista reseptiä täältä blogistani aiheeseen liittyen löytyy ja koko ajan tulee säännöllisesti lisää, olenhan itsekin hulluna kampasimpukoihin. :D

      Poista